Lighthouse Translations

Focus

Focus

Het klinkt bijna magisch vind je niet: focus…. En eigenlijk is dat ook wel een beetje zo. Focus zorgt ervoor dat je je aandacht sterk richt op een bepaald onderwerp, thema, iets wat je wilt bereiken, etc. Dit jaar ligt voor mij de focus op specialisatie. Mijn al aanwezig kennis verder uitdiepen door meer te lezen, cursussen te volgen, vakbeurzen bezoeken, etc.

Omdat ik erg van de kennisoverdracht ben, hoort er voor mij ook bij dat ik interessante informatie over mijn vakgebieden deel, in dit geval door middel van het schrijven van artikelen.

Wat kun je van mij verwachten dit jaar?

Dit jaar zul je op deze plek regelmatig artikelen kunnen lezen over mijn 2 specialisaties, namelijk scheepvaart en duurzame energie. Voor mij als technisch vertaler liggen deze 2 sectoren heel dicht bij elkaar.

Scheepvaart

Het water en de schepen zijn mij met de paplepel ingegoten, maar dit geldt niet voor iedereen. Het romantische beeld van de schipper aan een groot stuurwiel is inmiddels behoorlijk achterhaald, het is een moderne en dynamische sector en de (technische) ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op.

Duurzame energie

De andere sector die mij enorm boeit is de energiesector. Met name de energietransitie is een groot project wat behoorlijk wat voeten in aarde heeft. Iedereen heeft ermee te maken; we zien telkens meer zonnepanelen en windmolens om ons heen en we hebben allemaal wel gehoord van groene stroom. Voor beide sectoren geldt dat de ontwikkelingen razendsnel gaan en enorm interessant zijn.

Er zijn veel (technische) raakvlakken, met name op het gebied van milieu. Het verantwoord omgaan met onze wereldbol wordt steeds belangrijker gevonden (en terecht!), dus er wordt veel tijd en energie (..) gestoken in brandstofbesparing, efficiënt omgaan met de huidige middelen, milieuvriendelijke energieopwekking, etc. Superinteressant dus!

Binnenkort volgt meer over bovenstaande onderwerpen. Heb je intussen een vraag, verzoek of tip? Dan lees ik dat graag in een reactie hieronder of via een mailtje.

Groet,


Facebooktwitterlinkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *